Reagiranje: Krstičević kupio legalno izgrađenu kuću koja je imala građevinsku dozvolu iz 1982. godine

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević kupio legalno izgrađenu kuću koja je imala građevinsku dozvolu iz 1982. godine

U naslovu članku autora Vladimira Matijanića Otkriće Index Istraga: Krstičević kupio bespravno izgrađenu kuću na moru, koji je objavljen na portalu Index 31. siječnja 2020. godine objavljena je netočna i neistinita informacija koja je objavljena u cilju narušavanja i kompromitiranja časti i ugleda potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića dužni smo reagirati:

Naime, nije točno da je ministar Krstičević kupio bespravno izgrađenu kuću. Ministar Krstičević i njegova supruga su 2004. godine kupili kuću s okućnicom izgrađenu po građevinskoj dozvoli iz 1982. godine.

Navedenu nekretninu u Žaboriću prvi vlasnik (od kojeg je kupljena nekretnina) je nadogradio za 17 kvadrata garaže u sklopu kuće, što je legalizirano 2016. godine temeljem zahtjeva iz 2013. godine.

Građevinska dozvola po kojoj je kuća napravljena može se dati na uvid.

Objava Reagiranje: Krstičević kupio legalno izgrađenu kuću koja je imala građevinsku dozvolu iz 1982. godine pojavila se prvi puta na MORH.



Priopćenja