Oružane snage RH podijelile više od 5000 obroka

U sklopu pomoći koju Oružane snaga RH pružaju stanovnicima poplavom ugroženim područjima, u Slavoniji su, na lokacijama Otok, Cerna i Gradište, angažirane i tri poljske kuhinje Zapovjedništva za potporu, u kojima je od prvog dana angažmana, od subote 17. svibnja do danas, 21. svibnja 2014., pripremljeno ukupno 5150 obroka.

Priprema i podjela obroka organizirana je za stanovnike ugroženih područja te za pripadnike Oružanih snaga RH na terenu. Ukupno je na području Otoka pripremljeno i podijeljeno 1550 obroka, na području Cerne 1650 te na području Gradišta 1950 obroka.
Pripadnici Oružanih snaga angažirani su i na dostavi pitke vode i to na području Okučana i Vinkovaca, a do danas je dostavljeno više od 35 000 litara vode.

Oružane snage RH prevozile su teretnim motornim vozilima i humanitarnu pomoć Crvenog križa iz Zagreba na područje Vukovarsko-srijemske županije i flaširanu vodu u vojarnu "Bosut" u Vinkovce.

Također, danas, 21. svibnja kao i proteklih dana, uz ostale aktivnosti u obrani od poplava na terenu, pripadnici Oružanih snaga angažirani su i na izvlačenju životinja, koje su ostale u poplavljenim područjima. U Gunji je tako angažirano 12 pripadnika OS RH s jednom amfibijom i 2 čamca, u Drenovcima – 18 pripadnika OS RH te na području Račinovaca -57 pripadnika OS RH s 2 amfibije i 2 čamca, u koja se ukrcavaju pronađene životinje.



Priopćenja