Obilježavanje 22. obljetnice HVU-a i prisege 11. naraštaja kadeta

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", u četvrtak, 19. prosinca 2013. obilježit će se 22. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" i svečana prisega 11. naraštaja kadeta.

Svečanosti obilježavanja HVU-a i prisege kadeta nazočit će pomoćnica ministra obrane Sunčana Vukelić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Drago Lovrić, a očekuje se nazočnost i predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika OS RH, Ive Josipovića.

Program obilježavanja započet će Svetom Misom u kapelici sv. Mihovila Arkanđela na HVU, s početkom u 8.30 sati, nakon čega će izaslanstvo HVU-a položiti vijenac ispred poprsja Petra Zrinskog. Središnja svečanost na kojoj će biti upriličena dodjela nagrada i pohvala djelatnicima HVU-a, prigodna obraćanja i prisega 11. naraštaja kadeta održat će se u velikoj dvorani Časničkog doma, s početkom u 10.00 sati.

Pozivamo vas da medijski popratite navedeni događaj te molimo predstavnike medija da dođu u četvrtak, 19. prosinca 2013., u vojarnu Petar Zrinski, Ilica 256b u Zagrebu, najkasnije do 9.45 sati. Ulaz za pješake je iz Ilice 256 b, a ulaz za vozila je iz ulice Črnomerec bb. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt za navedeni događaj je časnik za odnose s javnošću HVU-a, bojnik Zdravko Lovašen, mob: 099/250-2593.




Najave