Posjet izaslanstva OSRH 13. CROCON-u u misiji ISAF

Izaslanstvo OS RH na čelu sa zapovjednikom HRZ i PZO brigadnim generalom Vladom Bagarićem, u ponedjeljak 20.travnja 2009., u 09. 00 sati poletjelo je s vojnog djela Zračne luke Zagreb, transportnim zrakoplovom AN-32B na područje NATO vođene operacije  ISAF u Afganistanu. S generalom Bagarićem u izaslanstvu OS RH otputovali su brigadni general Slaven Zdilar, brigadni general Nikola Škunca i dvije posade aviona.


Uz posjet pripadnicima hrvatskog vojnog kontingenta u Kabulu, djelatnici HRZ i PZO ujedno provode provjeru dostignutih sposobnosti strateškog prijevoza i potpore našim snagama na području Afganistana. Ruta letenja je Zagreb – Osijek – Incirlik (Republika Turska) – Baku (Azerbejdžan) – Mazar-e Sharif (Afganistan). Na putu za Afganistan planiran je odmor posade i noćenje u zračnoj luci Incirlik u Turskoj. Povratak u Republiku Hrvatsku planiran je 25. travnja istom rutom.
Po dolasku u Afganistan izaslanstvo OS RH planira izvršiti prelet iz Mazar-e Sharifa u Kabul gdje će posjetiti Zapovjedništvo 13. CROCON- a.
Ovim letom se testira letačka sposobnost transportnog aviona AN 32B te se vrši uvježbavanje dviju posada koje će u slučaju potrebe biti pripravne odletjeti u Afganistan i izvršiti zadaću.Priopćenja