Potpisan Memorandum između tvrtki "Đuro Đaković" i "Patria"

U sklopu održavanja Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe – ASDA 2011. danas 29. ožujka na izložbenom prostoru tvrtke Đuro Đaković- Specijalna vozila potpisan je Memorandum o razumijevanju između tvrtki Đuro Đaković i  Patria Land Systems.

Memorandum su u nazočnosti ministra obrane Davora Božinovića, potpisali predsjednik Holdinga Đuro Đaković Zdravko Stipetić i potpredsjednik finske Patrie Antti Huuskonen. Potpisanim memorandumom tvrtke potpisnice će ubuduće zajednički nastupati na trećim tržištima.

 

U izjavi za medije predsjednik Holdinga Đure Đakovića Zdravko Stipetić je ukazao na važnost ovog dokumenta kazavši kako ovo za njih znači priznanje za aktivnosti i napore koje su učinili na usvajanju proizvodnje, što će rezultirati promocijom i daljnjom prodajom ovog vozila na trećim tržištima. „Interesa za ovo vozilo ima i nadamo se da će ovo potpisivanje danas dovesti do još većeg uspjeha“ kazao je Stipetić.

Na važnost ovakvih sporazuma koje naše firme sklapaju sa međunarodnim partnerima, ukazao je i ministar Božinović. On je naglasio kako je to značajno s jedne strane zbog razmjene i preuzimanja tehnologije, a kasnije i zajedničkog nastupa na trećim tržištima dodavši kako samo to jamči isplativost takvih investicija.

Više o izložbi ASDA 2011 možete pročitati ovdje.Priopćenja