Čestitka ministra Kotromanovića srebrnim jedriličarima

Ministar obrane RH Ante Kotromanović uputio je danas, 21. rujna 2014. čestitku pripadnicima Oružanih snaga RH, jedriličarskom dvojcu Šimi Fanteli i Igoru Mareniću na osvojenoj srebrnoj medalji u klasi 470 na svjetskom prvenstvu u jedrenju održanom od 8. do 21. rujna 2014. u španjolskom gradu Santanderu.

 

"Poštovani Šime i Igore, u ime svih pripadnika Oružanih snaga RH, djelatnika Ministarstva obrane i svoje osobno, čestitam Vam na još jednom velikom uspjehu – osvojenom srebru na svjetskom prvenstvu u jedrenju u Španjolskoj. Osvojenim petim svjetskim odličjem još jednom ste potvrdili vašu vrijednost i vrijednost hrvatskog jedrenja na najvišoj međunarodnoj razini. Ponosni smo da pripadnici obitelji Oružanih snaga RH na tako sjajan način prezentiraju Hrvatsku i hrvatski sport", stoji u čestitci ministra obrane Kotromanovića.   

Šime Fantela i Igor Marenić pripadnici su Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada su postali djelatne vojne osobe, temeljem Sporazuma o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj potpisanog u listopadu 2010. godine između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora. 

U šest godina osvojili su 10 odličja: jedno svjetsko zlato, jedno srebro i tri bronce, tri europska zlata i dvije bronce.

 

 



Priopćenja