Završni prikaz vojne vježbe "ŠTIT 19"

Na vojnom poligonu "119. brigade Hrvatske vojske" na Rtu Kamenjak u Premanturi kraj Pule, u petak, 5. travnja 2019. održat će se završni prikaz vojne vježbe "ŠTIT 19".



Vojna vježba bojevih gađanja ciljeva u zračnom prostoru "ŠTIT 19", vojna je vježba s najdužom tradicijom u Hrvatskoj vojsci koja se održava dvadeset petu godinu zaredom. Riječ je o granskoj vježbi u kojoj sudjeluju kopnene, zračne i pomorske snage Hrvatske vojske. Vježba se provodi u cilju stjecanja uvida u stupanj osposobljenosti i uvježbanosti topničkih i raketnih postrojbi Protuzračne obrane Hrvatske kopnene vojske u gađanju ciljeva u zračnom prostoru kroz usklađeno međurodovsko djelovanje.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u petak, 5. travnja 2019. najkasnije do 8.30 sati na ulaz u vojni poligon „119. brigade Hrvatske vojske“ na Rtu Kamenjak u Premanturi, gdje je za novinare osiguran parking te prijevoz do mjesta provođenja vojne vježbe "ŠTIT 19".

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave satniku Elvisu Nakiću na e-mail: elvis.nakic@morh.hr, najkasnije do četvrtka, 4. travnja 2019., do 16.00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, status (novinar, fotograf ili snimtelj), naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice i kontakt.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću Pukovnije protuzračne obrane HKoV-a, satnik Elvis Nakić, mob: 098/635-922.



Najave