Ministar obrane Branko Vukelić u posjeti HRM-u

Ministar obrane RH Branko Vukelić posjetit će Hrvatsku ratnu mornaricu u Splitu, u četvrtak, 13. ožujka 2008. godine, u pratnji načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generala zbora Josipa Lucića.

Dolazak u Split predviđen je u 10 sati na helidrom pomorske baze Lora, a ministar obrane sa izaslanstvom doći će u novom helikopteru u sastavu OS RH Mi-171š koji će tako po prvi put doletjeti u Split.

(Zainteresirani snimatelji i fotoreporteri u mogućnosti su snimiti dolijetanje helikoptera Mi-171š te ih molimo da dođu najkasnije do 9:45 sati na ulaz pomorske baze Lora).

U 10:05 sati predviđen je svečani doček ministra ispred zgrade Zapovjedništva HRM-a, a po završetku sastanka sa zapovjednikom HRM-a komodorom Antom Urlićem, planirane su izjave za medije s početkom u 10:40 sati (novinari koji žele uzeti izjave mogu doći najkasnije do 10:30 na ulaz pomorske baze Lora.)

Nakon izjava za medije i obilaska pomorske baze, ministar će se ukrcati na RTOP-12 te obaviti pregled TT značajki i mogućnosti RTOP 12 na moru uz pozdrav brodova flote koji su izvodili vježbu, potom je planirana plovidba do Baške Vode, a zatim i obilazak Baškog Polja. Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da se pridruže ministru obrane Branku Vukeliću i zajedno ukrcaju na RTOP-12. Za predstavnike medija osiguran je oko 14:30 sati polazak iz Brela prema Splitu kombijem.

Molimo predstavnike medija za potvrdu njihove nazočnosti kako bismo im mogli osigurati uvjete rada.

(Osoba za kontakt: časnik za odnose s javnošću HRM-a kapetan korvete Francois Buj – mobitel 091 5585363)



Priopćenja