Državni tajnik Mate Raboteg na regionalnom sastanku pomoćnika ministara za obrambenu politiku

Izaslanstvo Ministarstva obrane RH predvođeno državnim tajnikom Matom Rabotegom sudjelovalo je u Budvi u Crnoj Gori 06. ožujka 2008. godine na drugom regionalnom sastanku pomoćnika ministara za obrambenu politiku.

Prigodom svog izlaganja državni tajnik Raboteg potvrdio je da će Hrvatska nastaviti s konkretnim nastojanjima kako bi pridonijela stabilnosti i sigurnosti u Jugoistočnoj regiji.

Hrvatska je kroz SEEC (South East Europe Clearinghouse) inicijativu uočila određena područja u kojima može sudjelovati sa svojim znanjem, iskustvom i dobrom praksom na različitim razinama zajedno s drugim nacijama i organizacijama.

Državni tajnik je također naglasio kako svaki konsenzus i pozitivni rezultat ovakvih sastanaka ima za posljedicu stabilnije okruženje, te jačanje suradnje i dobrosusjedskih odnosa, čime se utire put Euro-atlantskim integracijama. Radi se o važnim koracima prema praktičnoj suradnji u različitim područjima koji povećavaju transparentnost u regiji i smanjuju rizike koji vode ka nestabilnosti.

Inače prvi regionalni sastanak pomoćnika ministara za obrambenu politiku održan je u Dubrovniku 2007. godine.



Priopćenja