Zamjenik načelnika GS OS RH general pukovnk Slavko Barić u posjeti OS SR Njemačke

Na poziv Glavnog inspektora OS SR Njemačke, (Načelnik Glavnog stožera u oružanim snagama drugih zemalja), generala zbora Wolfganga Schneiderhana, u Berlinu su 26. i 27. veljače u službenoj posjeti boravili zamjenik načelnika Glavnog stožera OS Republike Hrvatske general pukovnik Slavko Barić, načelnik Glavnog stožera OS Albanije general pukovnik Luan Hoxha i načelnik Glavnog stožera OS Republike Makedonije general pukovnik Miroslav Stojanovski.

Teme kvadrilateralnog sastanka bile su situacija u regiji, stanje transformacije i reformi oružanih snaga, bilateralna suradnja s posebnim osvrtom na suradnju u operacijama, i predstojeći summit NATO-a u Bukureštu, na kojem sve tri zemlje očekuju pozivnicu za punopravno članstvo u NATO-u. Glavni inspektor OS SRNJ u tom smislu istaknuo je punu potporu Savezne Republike Njemačke prijemu u savez za sve tri zemlje članice skupine A3.

Drugog dana posjeta izaslanstva su posjetila njemačko združeno Zapovjedništvo za operacije Bundeswehra. Zapovjednik Zapovjedništva general-pukovnik Karlheinz Viereck posebno se zahvalio general pukovniku Slavku Bariću na sveukupnom doprinosu pripadnika OSRH u operaciji ISAF, kao i na izuzetno dobroj suradnji s pripadnicima Bundeswehra.



Priopćenja