Zračne snage i danas gase na više požarišta

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a), i danas,  24. srpnja 2015. sudjeluju u gašenju požara na više lokacija.

 

Trenutno su aktivna četiri požarišta. Na poluotoku Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u gašenju sudjeluje jedan zrakoplov Canadair CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV, dok je na  području Plomina u Istarskoj županiji angažiran jedan zrakoplov Canadair CL-415. Požar na lokaciji Grebaštica kod Primoštena u Šibensko-kninskoj županiji gasila su 4 zrakoplova Airtractora AT-802, a dodatno se priključio i jedan Canadair CL-415,  dok je u Bolu na otoku Braču angažiran jedan helikopter Mi-8 MTV.

U međuvremenu su zračne snage gasile požar i na području Čiste Male kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji te požar na prostoru Marine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Zračne snage će se tijekom dana i dalje izmjenjivati i dodatno pojačavati sukladno razvoju situacije na terenu u cilju što efikasnijeg gašenja i stavljanja požarišta pod nadzor.

U 31 dan ovogodišnje protupožarne sezone, zračne snage su do danas, 24. srpnja 2015. punih 22 dana u zraku, pri čemu su izbacili oko  22 000 tona vode.



Priopćenja