Šest protupožarnih aviona od jutra na požarištima

Zračne snage PP NOS OSRH iz sastava 93. zb HRZ i PZO-a upućene su jutros, 24. srpnja 2015. godine oko 6,00 sati u akcije gašenja požara.

Dva aviona Canadair C-415 su sinoć, u četvrtak, 23. srpnja, nakon gašenja požara na području Plomina u Istarskoj županiji ostali na aerodromu u Puli, kako bi čim prije nastavili s gašenjem požara koji je i danas aktivan.

Iz vojarne Zemunik upućen je i jedan Canadair CL-415 na požari te na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji zračne snage gase četvrti dan zaredom. Posada ovog Canadaira primijetila je, leteći prema Pelješcu, još jedan požar sjeverno od Bola na Braču u Splitsko-dalmatinskoj županiji te su na to područje odmah upućena tri Airtractora AT-802, tako da u ovom trenutku u gašenju požara sudjeluje ukupno šest protupožarnih aviona.

Zračne snage će se danas, kao i prethodnih dana, izmjenjivati i dodatno pojačavati sukladno razvoju situacije na terenu, a tijekom jučerašnjeg dana gasili su ukupno šest požarišta od Istre do juga Hrvatske.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (23. lipnja) zračne snage baze iz Zemunika bile su do sada angažirane na 47 požarišta (14 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, 9 u Splitsko-dalmatinskoj, 8 u Šibensko-kninskoj i 6 u Istarskoj županiji).



Priopćenja