Vojni biskup Jure Bogdan nastavio pastoralni pohod HRVCON-u

Posljednjeg dana posjeta pripadnicima hrvatskog kontingenta u misiji Resolute Support vojni biskup Jure Bogdan i državni tajnik Tomislav Ivić susreli su se sa zapovjednikom TAAC-a Sjever njemačkim brigadnim generalom Andréom Bodemannom.

Prigodom susreta general Bodemann izrazio je dobrodošlicu hrvatskom izaslanstvu istaknuvši i ovom prigodom visoko mišljenje o pripadnicima HRVCON-a koji se nalaze u ovom području.

Biskup Bogdan zahvalio je na srdačnom prijemu u kampu Marmal, ne samo od pripadnika HRVCON-a, već i od svih zapovjednika i vojnika s kojima se susretao. "Doprinos izgradnji miru je iznimno vrijedan dar, ne samo zemlji u kojoj djelujete, već i vama samima. Tako i sami duhovno jačate", rekao je biskup Bogdan.

Državni tajnik Tomislav Ivić prenio je generalu Bodemannu pozdrave potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića istaknuvši kako visoko mišljenje o profesionalnosti i sposobnosti obvezuju. "Predani smo i odlučni u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i vrijednosti. Svaki naš vojnik svojim djelovanjem tim naporima daje svoj puni doprinos", istaknuo je državni tajnik Ivić.

Biskup Bogdan, državni tajnik Ivić, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan su u nastavku posjeta zapovjedništvu TAAC-Sjever posjetili i pripadnike kontingenta na njihovim radnim mjestima.

Značenje suradnje u okviru A-5 inicijative bila je tema susreta državnog tajnika Ivića s nacionalnim predstavnicima Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije, koje sa svojim vojnicima djeluju u okviru HRVCON-a. Tijekom sastanka istaknuta je visoka razina zajedničkog djelovanja u misiji Resolute Support.

U nastavku posljednjeg dana posjeta pripadnicima OS RH na sjeveru Afganistana biskup Jure Bogdan predvodio je misu za hrvatske vojnike još jednom ih potičući na predanost njihovim dužnostima.



Priopćenja