Vojni biskup Bogdan u posjetu HRVCON-u u Afganistanu

U povodu dvadesete obljetnice Vojnog ordinarijata i predstojećih Uskrsnih blagdana, od utorka 4. travnja 2017., vojni biskup Jure Bogdan boravi u prvom pastoralnom pohodu pripadnicima hrvatskog kontingenta u misiji Resolute Support.

Ovo je prvi pohod vojnog biskupa pripadnicima naših kontingenata koji se nalaze u Afganistanu. U pratnji biskupa Bogdana nalaze se državni tajnik Tomislav Ivić, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan i biskupski vikar za pastoral MORH-a i Glavnog stožera OS RH don Marko Medo.

Vojnog biskupa Bogdana je, o situaciji i HVCON-om u misiji Resolute Support upoznao zapovjednik 6. kontingenta brigadir Dražen Čovran sa suradnicima.

U propovijedi koju je održao na misi na kojoj su se okupili pripadnici kontingenta koji djeluju u Kabulu, biskup Bogdan istaknuo je kako su naši vojnici i u Afganistanu pozvani da žive i pronose vjeru.

"Pozivam vas, u preduskrsnom vremenu, da unutar svojeg profesionalnog rada unosite kršćanske vrijednosti, ne zaboravljajući ni ovdje, daleko od kuće tko ste i kojem narodu pripadate", rekao je biskup Bogdan koji se nakon svete mise zadržao u razgovoru s našim vojnicima.



Priopćenja