Slovenska veleposlanica u nastupnom posjetu MORH-u

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, primio je danas, u četvrtak, 1. prosinca 2016. u nastupni posjet veleposlanicu Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Smiljanu Knez.

Ministar je upoznao slovensku veleposlanicu s ključnim planovima Vlade i Ministarstva obrane u narednom razdoblju, istaknuvši kao prioritete izradu Strategije nacionalne sigurnosti i koncepta Domovinske sigurnosti te posebno naglasio dogovoreno povećanje obrambenog proračuna.

Tijekom susreta potvrđena je uspješna bilateralna suradnja dviju država, uz široki spektar aktivnosti, a osobito zajedničko sudjelovanje na vojnim vježbama. Također, značajna je suradnja dviju zemalja u multilateralnim inicijativama i projektima u okviru NATO-a, Europske unije i Srednjoeuropske inicijative za obrambenu suradnju (CEDC).

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o trenutnoj sigurnosno-političkoj situaciji u regiji, posebice Bosni i Hercegovini. Sugovornici su obostrano potvrdili predanost politici proširenja EU i NATO-a u jugoistočnoj Europi kao i spremnost u pružanju pomoći i prijenosu iskustava državama aspiranticama.



Priopćenja