Agram Arena Zima 2013. u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu 7. i 8 prosinca 2013. godine održava se 11. međunarodni turnir u stolnoj strateškoj igri „Warhammer Fantasy Battles“, u organizaciji Udruge minijaturista, maketara i igrača stolnih strateških igara UMS „Agram“.

Na turniru se očekuje šezdesetak natjecatelja iz Italije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije i Hrvatske.
 
Warhammer  je jedna od najstarijih i najpoznatijih stolnih strateških igara u kojoj igrači preuzimaju ulogu “generala“ koji vodi svoju vojsku minijatura preko polja, šuma, planina, gradova i sela prikazanih maketama u pobjede protiv drugih „generala“, prema posebno izrađenim pravilima.

UMS "Agram" je neprofitna udruga mladih koji se bave bojanjem i obradom minijatura, izradom ambijentalnih maketa, igranjem stolnih strateških igara te raznim drugim aktivnostima s područja tehničke kulture, povijesti i znanstvene fantastike

Program  je od 2004. godine sufinanciran od strane Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a od 2008. godine i od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, u sklopu programa prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladeži. Pokrovitelji natjecanja su i Zagrebačka zajednica tehničke kulture i Galerija MORH-a „Zvonimir“.

Natjecanje će se održati u subotu, 7. prosinca od 10 do 20 sati, a  nastavit će se u nedjelju 8. prosinca 2013. godine od 09:30 do 18 sati,  kada slijedi svečanost dodjela nagrada. U subotu 7. prosinca održat će se i jednodnevni turnir u stolnoj strateškoj igri Malifaux, smještenoj u viktorijanski London i Divlji zapad krajem 19. stoljeća.
Ulaz i sudjelovanje na natjecanju je besplatno i  za posjetitelje i natjecatelje.



Najave