Obilježavanje blagdana Svih Svetih i Dušnog dana

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u svim županijskim središtima i Gradu Zagrebu u četvrtak, 31. listopada 2013. u 11,00 sati izaslanstva Ministarstva obrane RH, Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova obilježit će blagdan Svih Svetih i Dušni Dan.

Svečano polaganje vijenaca za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata održat će se kod središnjeg spomen obilježja u alejama poginulih hrvatskih branitelja i na središnjim grobljima u sjedištima svih županija, te iznimno u:
Istarskoj županiji – kod središnjeg križa na gradskom groblju u Puli;
Osječko-baranjskoj županiji - kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode u Osijeku, te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na gradskom groblju u Osijeku;
Splitsko-dalmatinskoj županiji - kod središnjeg križa na gradskom grublju Lovrinac u Splitu te na groblju hrvatskih branitelja na Lovrincu u Splitu;
Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji - na gradskom groblju Miroševac.
Mise zadušnice za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata održat će se na Dušni dan, 2. studenoga 2012. u 10 ili 11,00 sati u svim županijama, u Zagrebu u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu u 11,00 sati, a predvodit će je vojni mons. Juraj Jezerinac.



Najave