Helikopter HRZ I PZO-a na otvaranju heliodroma u Selcima

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovat će u petak, 12. lipnja 2015., u programu otvorenja helidroma Novo Selo u općini Selca na Braču.

Važnost ovog helidroma je što je dodatno uređen za slijetanja u noćnim uvjetima  čime će pridonijeti novoj kvaliteti života stanovnika općine Selca i otoka Brača kao i domaćih i stranih gostiju. Osim za hitne medicinske letove moći će se koristiti i za druge aktivnosti poput prijevoza zemaljskih vatrogasaca i opreme, akcijama potrage i spašavanja, prijevoza ljudstva i drugih potreba u kojima helikopter HRZ i PZO pruža potporu lokalnoj zajednici.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu na helidrom Novo Selo u Selcima na Braču u petak, 12. lipnja 2015., najkasnije do 10,50 sati gdje mogu pratiti pozdravni dolazak i slijetanje helikoptera Mi-8 MTV te uzeti izjave letačke posade.

Posebni gosti ETH su djeca Dječjeg vrtića iz Selca, koji će nakon otvorenja helidroma razgledavati vojni helikopter i fotografirati se sa pilotima koji sudjeluju u humanim misijama spašavanja ljudskih života.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO pukovnik Marinko Karačić (091 400 42 77).



Najave