Obilježen blagdan sv. Josipa zaštitnika Ratne škole HVU "Ban Josip Jelačić"

Ministar obrane Davor Božinović nazočio je danas u subotu 19. ožujka 2011. u Zaprešiću obilježavanju blagdana sv. Josipa zaštitnika Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' Hrvatskog vojnog učilišta, te je tim povodom i položio vijenac i svijeće na grobnicu obitelji Jelačić.

U svom obraćanju okupljenim građanima, pripadnicima 13-tog ovogodišnjeg i dosadašnjih naraštaja Ratne škole, te djelatnim vojnim osobama Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) i drugih grana OSRH, ministar Božinović je istaknuo kako možemo biti ponosni na naš sustav vojne izobrazbe na HVU koji stalno ulaže u podizanje kvalitete školovanja. Time se pokazuje koliko pozornosti posvećujemo čovjeku koji je najjači dio naših Oružanih snaga – iskusni časnik, dočasnik i vojnik koji se zna othrvati svakom izazovu, izvršavajući zadaće u Hrvatskoj i inozemstvu, gdje je prepoznat kao profesionalac, pouzdan saveznik, ali i prije svega čovjek. Upravo ste vi oni ljudi koji ste u sustavu obrane ključna pokretačka snaga koja mu doprinosi znanjem, strateškim promišljanjem obrambeno sigurnosnih pitanja, rekao je ministar Božinović obraćajući se polaznicima Ratne škole. Božinović je pritom podsjetio na transformacije kroz koje je sustav OSRH prolazio i koje su provodili između ostalih upravo i polaznici ove najviše razine školovanja na HVU – Ratne škole Ban Josip Jelačić.

Danas smo nastavili neprekinuti običaj da na dan svojega nebeskog zaštitnika, vi pripadnici naše Ratne škole pohodite Nove Dvore i grobnicu obitelji Jelačić, odajući počast velikanu hrvatske povijesti, banu Josipu Jelačiću po kojem i nosite ime. Ništa nije slučajno, upravo u povijesti pronalazimo putokaze za nove iskorake, za nova postignuća, zaključio je Božinović čestitavši okupljenima blagdan sv. Josipa. Na obilježavanju je sudjelovao i izaslanik načelnika GSOSRH general bojnik Mirko Šundov, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i drugi.Priopćenja