Ministar Božinović uručio odlikovanje brigadiru McAloonu

Ministar obrane Davor Bozinović uručio je danas, u četvrtak, 10. ožujka 2011. u Stalnom predstavništvu RH pri NATO-u odlikovanje Red hrvatskog trolista, koji je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović dodijelio bivšem vojnom izaslaniku SAD-a u Hrvatskoj brigadiru Brendanu McAloonu.

Tijekom mandata vojnog izaslanika Sjedinjenih američkih država u Hrvatskoj, brigadir McAloon učinio je značajan doprinos u unaprjeđivanju bilateralne suradnje oružanih snaga Hrvatske i SAD-a.

„Zajedničko uvježbavanje, opremanje oružanih snaga, suradnja u mirovnim operacijama, pomoć pri integriranju Hrvatske u NATO, programi pomoći Oružanim snagama RH kroz različite američke fondove, bila su područja profesionalnog angažmana brigadira McAloona na dobrobit obiju zemalja. Brigadiru McAloon, posebna mi je čast uručiti vam ovo odlikovanje u ime Predsjednika RH Ive Josipovića, te Vam se u ime Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH još jednom zahvaljujem na vašem radu u Hrvatskoj“, rekao je ministar Božinović uručivši odlikovanje američkom brigadiru koji je nakon dužnosti vojnog izaslanika u RH preuzeo dužnost američkog vojnog izaslanika u Kraljevini Belgiji.

Zahvalivši se na primljenom odlikovanju brigadir McAloon je istaknuo kako je ponosan na svoj posao u Hrvatskoj, te kako Republika Hrvatska u njemu i dalje ima iskrenog prijatelja.Priopćenja