Ministar Božinović obišao VP "Eugen Kvaternik" u Slunju

Ministar obrane Davor Božinović obišao je danas, 9. ožujka 2011. godine vojni poligon "Eugen Kvaternik" u Slunju, gdje se upoznao s mogućnostima tog poligona Oružanih snaga RH.

Tom prilikom ministar Božinović susreo se i s polaznicima tečaja za obuku izvjestitelja za rad u uvjetima mirovnih operacija, kojeg zajednički organiziraju Edukacijski centar Hrvatske radio televizije i Obučno središte za međunarodne vojne operacije Hrvatske kopnene vojske.

 

Ministar Božinović istaknuo je važnost dobre pripreme za rad u mirovnim operacijama kako za sve pripadnike Oružanih snaga RH, tako i za ostalo civilno osoblje u međunarodnim mirovnim misijama poput humanitarnog i diplomatskog osoblja pa tako i novinskih izvjestitelja. „Znanja koja posjeduje naše Obučno središte za međunarodne vojne operacije Zapovjedništva za obuku i doktrinu „Fran Krsto Frankopan“ (OSMVO ZOD), koristi se, i može se koristiti za ostala tijela državne uprave i institucije u Hrvatskoj, no značajno je za naše partnere u regiji kojima možemo ponuditi naše obučne kapacitete“, rekao je ministar Božinović.

Iz Edukacijskog centra HRT-a istaknuli su kako za navedenim tečajem već postoji interes od drugih medijskih kuća u regiji te su izrazili nadu kako će ovaj tečaj postati redovan u ovom obliku. Također, najavili su mogućnost sličnih specijaliziranih tečajeva u zajedničkoj organizaciji s Hrvatskom kopnenom vojskom (HKoV).

Ovo je drugi po redu ovogodišnji Tečaj za obuku novinara HRT-a za rad u otežanim uvjetima i uvjetima mirovnih operacija koji je završilo 8 djelatnika HRT-a, a zajedno su ga proveli instruktori Obučnog središta za međunarodne vojne operacije HKoV-a i instruktori HRT-a.Priopćenja