Koncert Mješovitog pjevačkog zbora HRM-a u Zagrebu

Mješoviti pjevački zbor HRM-a pod vodstvom dirigenta maestra Marija Krnića predstaviti će se u srijedu, 19. prosinca 2018. zagrebačkoj publici

Mješoviti pjevački zbor Hrvatske ratne mornarice pod vodstvom dirigenta maestra Marija Krnića predstaviti će se u srijedu, 19. prosinca 2018. zagrebačkoj publici, adventskim koncertom koji će zajedno sa gostima održati u crkvi Sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu, s početkom u 19 sati.

Gosti zbora HRM-a ove srijede u Zagrebu biti će Gabrijela Deglin, sopran, u pratnji Monike Zlatarek prof., muška klapa "Bošket" iz Zagreba te Jan Erceg na udaraljkama.

Na programu koncerta naći će se božićne skladbe razdoblja renesanse, hrvatski tradicijski napjevi te pjesme na slovenskom, engleskom, njemačkom, francuskom i španjolskom jeziku koje će naizmjenice izvoditi različiti sastavi: od solista preko komornog vokalnog ansambla do velikog zbora.

Mješoviti pjevački zbor Hrvatske ratne mornarice djeluje od listopada 2017. godine. Članovi su većinom pripadnici Hrvatske ratne mornarice ali i drugih postrojbi Oružanih snaga RH čije je radno mjesto u vojarni Admiral Sveto Letica-Barba u Splitu. Inicijativa za osnivanje zbora potekla je od nekolicine pripadnika HRM-a koji se dugi niz godina amaterski bave glazbom - sviranjem ili pjevanjem u vokalnim ansamblima ili samostalno, a ideja je vrlo brzo privukla trideset i šest pripadnika HRM-a: djelatnih službenika i namještenika, mornara, dočasnika, časnika.

Voditelj zbora je profesor solo pjevanja mr. sc. Marijo Krnić, poznati i priznati operni solist, zborovođa i dirigent.

Najave