Ministar posjetio polaznike Temeljne časničke izobrazbe

Polaznike 14. naraštaja temeljne časničke izobrazbe (TČI), koji se od 31. kolovoza 2014. nalaze na vojnom vježbalištu Gakovo danas su, u srijedu, 17. rujna 2014., posjetili ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OSRH, general zbora Drago Lovrić, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta, general pukovnik Slavko Barić i zapovjednik Zapovjedništva za potporu, general bojnik Drago Matanović.

Radi se o radnom posjetu u kojem su posjetili i vojno vježbaliste Gakovo, a  predstavljeni su im elementi prve faze tečaja TČI. Kroz tečaj polaznici usvajaju znanja potrebna za razvoj vođa. Planirano trajanje ovog dijela tečaja je četiri tjedna, a polaznici usvajaju vještine koje su im potrebne kako bi tijekom buduće vojne karijere mogli preuzeti odgovornosti vođe skupine, zapovjednika desetine i prvog dočasnika desetine.

Obraćajući se pripadnicima 14. naraštaja TČI te čestitajući njima i instruktorima na dotadašnjem trudu, ministar Kotromanović je rekao kako su oni odabrali vojnu karijeru koja je često teška, ali je istovremeno i izazovna. „Pred vama je budućnost i ako ste odlučili razvijati se kroz Oružane snage, onda to učinite na najbolji mogući način: trudite se, dajte sve od sebe, ne žalu posjetili ite znoj. Obuka i dril, jedino tako se u ovom što ste odabrali može uspjeti.“

Načelnik GS OSRH, general zbora Drago Lovrić također je istaknuo svoje zadovoljstvo: „Ponosan sam što mogu danas biti s vama i izuzetno sam zadovoljan onim što ste nam danas pokazali,  jer iza toga stoji vrijedan, profesionalan i kvalitetan rad, i vaših instruktora, i vas. Vi ste budući vođe, budući zapovjednici hrvatske vojske, a ova obuka vas uči kako ćete biti najbolji i onda kada je najteže“.

General pukovnik Slavko Barić je naglasio kako je zajednička zadaća i cilj stalni rad na podizanju razine obučavanja, osposobljavanja te kako će se i dalje u tom smjeru nastaviti ulagati.  

Ovaj, 14. naraštaj TČI broji 69 polaznika među kojima je 12 žena, te tri pilota.



Priopćenja