Vojnici i dalje angažirani na poplavljenim područjima

Na poplavom ugroženim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji danas, u utorak, 16. rujna 2014. ukupno je angažirano 617 pripadnika Oružanih snaga RH, te 38 teretnih motornih vozila, četiri sanitetska motorna vozila, jedan autobus i šest terenskih motornih vozila.

Na području Jasenovca 58 vojnika sa 15 motornih vozila angažirano je na punjenju vreća s pijeskom i utvrđivanju nasipa, a s ove lokacije 72 pripadnika OSRH sa šest teretnih motornih vozila i jednim terenskim motornim vozilom upućena su na novu lokaciju Kraljeva Velika na utvrđivanje nasipa u dužini od oko 1 km.  

Na utvrđivanju nasipa i punjenju vreća s pijeskom na području Sunjskog Selišća i Letine angažirano je 76 vojnika s tri motorna vozila.

U Žažini je vojska i tijekom noći pomagala  u saniranju nasipa.

53 pripadnika OSRH sa šest motornih vozila i danas radi na punjenju vreća  i utvrđivanju nasipa, a u Letovaniću 40 vojnika s tri motorna vozila angažirano je također na punjenju vreća i pojačavanju nasipa.

U Starom Pračnom 64 pripadnika s osam motornih vozila vrši obilazak nasipa, a 34 pripadnika se nalaze u pripravnosti. U Staroj Drenčini 20 vojnika radi na utvrđivanju nasipa. Nakon cjelonoćnog dežurstva uz nasipe dio vojnika koristi odmor u vojarni u Petrinji kako bi se mogli nakon toga, prema potrebi, ponovno priključiti ekipama na terenu.

Također, na poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke županije angažirano je i 7 pripadnika Zapovjedništva za potporu koji s tri vozila dostavljaju hranu, vodu i opremu.



Priopćenja