Ukupno 700 vojnika angažirano je u poplavama u tri županije

Ukupno 700 pripadnika Oružanih snaga RH angažirano je u poplavama, njih 450 u Sisačko-moslavačkoj županiji, 150 u Karlovačkoj i 100 u Požeško-slavonskoj županiji.

Na terenu pomažu lokalnom stanovništvu u borbi protiv poplava, s ukupno 12 čamaca, 6 u Karlovačkoj županiji, gdje u evakuaciji pomaze i amfibija, te 6 čamaca u Požeško-slavonskoj županiji.  

Vojska je upućena na teren, u poplavom ugrožena područja triju županija,  temeljem odluke ministra obrane Ante Kotromanovića i zahtjeva Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

100 pripadnika Namjenski organiziranih snaga OS RH sa šest čamaca pomaze stanovnicima na poplavljenom području Pleternice, u Požeško-slavonskoj županiji.

150 pripadnika OS RH, šest čamaca i jedna amfibija pomažu u evakuiranju stanovništva i izgradnji zečjih nasipa u mjestima Donje Mekušje, Husje i Kobilić Pokupski uz Kupu na području Karlovačke županije, gdje je nakon izvanredne sjednice Stožera zaštite i spašavanja Republike Hrvatske zbog nadolazećeg vodenog vala Koranom, tijekom jutra proglašena opća opasnost. 

Također, kritično je i u mjestima na područjima Žažine, Letovanića i Letine u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje se ukupno nalazi 450 pripadnika OS RH.

 

 



Priopćenja