Ministar Kotromanović čestitao zlatnim veslačima

Ministar obrane Ante Kotromanović uputio je  čestitku pripadnicima Oružanih snaga RH -  hrvatskom četvercu na pariće u sastavu: David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, na osvojenom naslovu svjetskog prvaka na seniorskom veslačkom SP-u održanom od 25. kolovoza do 1. rujna 2013. u južnokorejskom gradu Chungjuu.

"Poštovani Davide, Martine, Valente i Damire, u ime svih djelatnika Ministarstva obrane, pripadnika Oružanih snaga, i svoje osobno, čestitam Vam na još jednom vrhunskom rezultatu – osvojenom naslovu svjetskih prvaka. Taj rezultat je tim veći obzirom da ste njime nastavili impresivan niz osvajanja medalja na svjetskim i europskim prvenstvima. Ponosni smo da ste pripadnici velike obitelji Oružanih snaga RH te da svojim predanim timskim radom, profesionalnošću i požrtvovnošću ostvarujete ovakve zavidne uspjehe.", stoji u čestitci ministra obrane.    

Hrvatskom četvercu na pariće to je drugi naslov seniorskog svjetskog prvaka, nakon titule iz 2010. godine osvojene na Novom Zelandu i bronce sa SP 2011. godine na Bledu.

David Šain, Damir Martin, Valent i Martin Sinković pripadnici su Oružanih snaga RH od ožujka 2011. kada su, temeljem Sporazuma između Ministarstva obrane i Hrvatskog olimpijskog odbora o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u Republici Hrvatskoj, postali djelatne vojne osobe.



Priopćenja