Dodatnih 300 vojnika stiže u pomoć stanovnicima Sisačke županije

U pomoć lokalnoj zajednici i stanovnicima poplavom ugroženih područja Sisačko-moslovačke županije, danas, 14. veljače 2014. stiže i dodatnih 300 pripadnika Namjensko organiziranih snaga OS RH.

Oni će se s transportnim vozilima i radnim strojevima pridružiti ekipama na terenu i Gardijsko motoriziranoj brigadi Hrvatske kopnene vojske, čijih je 100-tinjak pripadnika jučer angažirano  u naselju Letovanić.

Mjesta uz Kupu i Savu u Sisačko-moslavačkoj županiji u strahu čekaju vrhunac vodenog vala, a najkritičnije je u Letovaniću, Starom Brodu i Topuskom, gdje se rijeka Glina prelila preko nasipa.

Vojska, vatrogasci, pripadnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, mještani neprestano nadziru kritična područja. Cijelu noć proveli su na terenu, a od ranog jutra stižu i novi kamioni s pijeskom. Podižu se i pojačavaju zečji nasipi kako bi pomogli stanovnicima sisačkog područja čiji su domovi ugroženi. Zbog poplave je zatvorena i dionica državne ceste D36 Sisak-Popovača (kod šume Brezovica), a obilazak je preko Ivanić Grada, Lijeve i Desne Martinske Vesi.

Vodeni val danas bi trebao proći i kroz sam Sisak, zbog čega je Državna uprava za zaštitu i spašavanje uputila zahtjev za angažiranjem dodatnih vojnika OS RH u obrani od poplave.

Vezane vijesti:

Vojska pomaže u Letovaniću, 13.2.2014, Priopćenje

Angažirani vojnici u obrani od poplave u Letovaniću, 13.2.2014, Priopćenje

Fotogalerija: Vojska pomaže u Letovaniću



Priopćenja