Kotromanović na radnom sastanku s Josipovićem o projektima izgradnje Vojnog muzeja i Spomenika domovini

U Uredu Predsjednika Republike održan je u petak, 24. siječnja 2014. radni sastanak Predsjednika Republike Ive Josipovića s ministrom obrane Antom Kotromanovićem, ministrom branitelja Predragom Matićem, načelnikom Glavnog stožera OS RH generalom zbora Dragom Lovrićem i zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, te s predstavnicima Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o inicijativama vezanim uz osnivanje Hrvatskog vojnog muzeja i Spomenika domovini.

Na prostorima bivše tvornice Gredelj i Paromlina u središtu Zagreba izgradit će se Vojni muzej i Spomenik domovini, a na Mirogoju Hrvatsko vojno groblje, zaključeno je na sastanku.

Predsjednik Josipović izjavio je nakon sastanka da sinergija između državnih institucija i Grada Zagreba može dovesti do vrijednih ideja i projekata. „Ministarstva branitelja i obrane inicirala su podizanje Vojnog muzeja i Spomenika domovini ili Spomenika neznanom junaku“, rekao je predsjednik Josipović dodavši da je stvar povjerenstva kako će se taj spomenik zvati.

“Postignuti su neki važni načelni dogovori pa mislim da se Hrvatska i Grad Zagreb nalaze pred realizacijom vrijednih projekata”, zaključio je predsjednik Josipović.

Ministar obrane Ante Kotromanović i ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić podržali su inicijativu za izgradnju Vojnog muzeja i Spomenika domovini, rekavši kako je riječ o potrebama Grada Zagreba, ali i resornih ministarstava.



Priopćenja