22. obljetnica Vojne policije OS RH

22. obljetnica ustrojavanja i djelovanja Vojne policije Oružanih snaga RH održat će se u vojarni "Pukovnik Milivoj Halar" u Dugom Selu,  u srijedu 11.  rujna 2013. godine s početkom u 10,00 sati.

Uz ministra obrane RH Antu Kotromanovića i načelnika GS OS RH general pukovnika Dragu Lovrića, svečanosti će nazočiti i Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH, Ivo Josipović.

U programu svečanog obilježavanja Dana Vojne policije prikazat će se i metodsko-pokazne vježbe pripadnika Vojne policije, te prikaz sposobnosti službenih pasa.

Predviđen je i obilazak Obučnog centra vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević".

Inače, Oružane snage prvi put službene vojne pse koriste još od 1992. godine, kada su se u jeku rata prvi put našli u postrojbama Vojne policije. Obučeni su za borbu, stražarenje, izviđanje, pronalaženje droge i eksploziva. Često se koriste i kod traganja i spašavanja iz ruševina.

Od 2003. godine hrvatski vojni psi sudjeluju i u međunarodnim mirovnim misijama.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u vojarnu "Pukovnik Milivoj Halar" u Dugom Selu, Domobranska bb, u srijedu 11. rujna, najkasnije do 9,40 sati.

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave Službi za odnose s javnošću MORH-a na e-mail: infor@morh.hr ili na fax: 01/4832 905, najkasnije do utorka, 10. rujna do 16,00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.

Osoba za kontakt je glasnogovornica Ministarstva obrane RH Ana Bulić, mob. 099/271-9935 i časnik za odnose s javnošću HKoV-a, bojnik Jadranko Jambrec, mob: 099 563 9786.



Najave