Brod obalne straže pronašao u četvrtak tijelo jednog ribara i brodicu, potraga nastavljena danas

Potraga za nestalim albanskim ribarima nastavljena je tijekom 22. siječnja u području južnog Jadrana. Brod Obalne straže RH "Andrija Mohorovičić" pretraživao je područje južno od otoka Mljeta te vanjski dio dubrovačkih Elafita dok je nešto južnije pretraživao brod Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče". Traganje nije urodilo plodom. Zrakoplovi i helikopteri nisu tijekom četvrtka prijepodne tragali jer im meteorološki uvjeti nisu to dopuštali.


U četvrtak oko 11:45 sati Obalnoj straži je dojavljeno da je jedan od nestalih Albanaca pronađen u uvali Maslinovo, na jugoistočnom dijelu otoka Mljeta. Nakon razgovora sa policijom i pripadnicima Hrvatske ratne mornarice, isti je potvrdio da je u pet metarskoj plastičnoj bijeloj brodici bilo troje ljudi, te nakon što se brodica prevrnula, nije više vidio svoje suputnike. Troje ribara su isplovili prije pet dana iz albanske luke Vlora.
Brod "Andrija Mohorovičić" je, pretražujući navedeno područje, u uvali Maslinovo, 200 metara od kraja, pronašao jedno tijelo koje su u četvrtak u 15:30 sati izvukli na palubu. Također, u istoj uvali pronađena je i bijela plastična brodica.

Priopćenja