Konferencija o sigurnosnim izazovima za Europu

Središte za sigurnosnu suradnju - RACVIAC sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, zajedno s Uredom Zaklade Konrad Adenauer u Republici Hrvatskoj i uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, organizira četvrtu godišnju "Konferenciju o sigurnosnim izazovima za Europu." Konferencija će se održati 7. i 8. prosinca 2016. godine.

Glavni dio konferencijskog programa održat će se 7. prosinca u Hotelu "Westin Zagreb" a konferencijski znanstveni forum 8. prosinca u Hotelu "Dubrovnik".

Namjera organizatora je omogućiti otvorenu i sveobuhvatnu raspravu o zajedničkim sigurnosnim izazovima i stvaranju zajedničke vizije rješavanja prepoznatih prijetnji.
 
Uz predstavnike zemalja članica RACVIAC-a, program konferencije predviđa sudjelovanje velikog dijela diplomatskog zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj te niza visokih dužnosnika iz sektora sigurnosti od kojih ističemo: potpredsjednik Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske Damira Krstičevića, zamjenika ministrice obrane Bosne i Hercegovine Seada Jusića, pomoćnika ministra obrane Republike Hrvatske Nikolu Brzicu, pomoćnika ministrice obrane Republike Slovenije Aleša Mišmaša, i brojni drugi predstavnici javnog i diplomatskog života te akademske zajednice.

Za zainteresirane predstavnike medija organizirano je praćenje otvorenja konferencije u srijedu, 7. prosinca 2016. s početkom u 9,45 sati, stoga pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje ovog događaja da dođu u hotel Westin, ul. Izdora Kršnjavoga br. 1 u Zagrebu, srijedu, 7. prosinca 2016., najkasnije do 9,30 sati, te da svoj dolazak najave na e-mail infor@morh.hr najkasnije do utorka, 6. prosinca 2016. do 16,00 sati.



Najave