Uručena rješenja o rasporedu u DVS za vrhunske športaše

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“, u ponedjeljak, 7. ožujka uručena su rješenja o rasporedu u djelatnu vojnu službu vrhunskim športašima i športašicama koji su potpisali ugovor s MORH-om.

Time je nastavljena provedba Sporazuma o suradnji, unaprjeđenju i razvoju športa u RH, potpisanog između Ministarstva obrane RH i Hrvatskog olimpijskog odbora, kojim se športašima koji su na sportskim terenima već dokazali svoju izvrsnost omogućava prijem u OSRH. Uručenju rješenja vrhunskim športašima nazočili su načelnik Uprave za personalne poslove  brigadni general Tomo Medved u svojstvu izaslanika načelnika GS OS, ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", general bojnik Mirko Šundov te brojni drugi gosti.

Pozdravljajući okupljene te zaželjevši športašima daljnje uspjehe kako u športskom, tako i u vojničkom životu, brigadni general Tomo Medved je istakao kako će status djelatnog vojnika omogućiti športašima daljnje bavljenje vrhunskim športom i postizanje odličnih rezultata, no ulazak sportaša u sastav DVO značiti će i istovremenu promociju OS RH i Republike Hrvatske.

Športaši kojima su uručena rješenja su Danil Domdjoni (karate), Andreja Đaković (judo), Bojan Đurković (streljaštvo), Šime Fantela (jedrenje), Filip Grgić (taekwondo), Filip Hrgović (boks), Stipe Jarloni (taekwondo), Ivan Kljaković Gašpić (jedrenje), Ivana Maranić (judo), Igor Marenić (jedrenje), Damir Martin (veslanje), Tina Mihelić (jedrenje), Marko Premužić (padobranstvo), Martin Sinković (veslanje), Valent Sinković (veslanje), Tonimir Sokol (hrvanje), Tonči Stipanović (jedrenje), David Šain (veslanje), Lucija Zaninović (taekwondo), Natko Zrnčić Dim (skijanje).

"Jako sam počašćen i veliko mi je zadovoljstvo biti u prvoj generaciji vrhunskih sportaša koji su postali DVO. Sretan sam što sam dobio takvu priliku, i siguran sam da će mi to biti od velike pomoći u daljnjem treniranju i postizanju športskih rezultata", rekao je nakon svečanog uručenja skijaš Natko Zrnčić Dim.Priopćenja