Završila međunarodna vojna vježba "SAVA STAR 2014"

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju danas je, 1. rujna 2014., završila desetodnevna međunarodna vojna vježba "Sava Star 2014" u kojoj su sudjelovali  pripadnici britanske vojske, 5. bojne kraljevske pukovnije "Fusiliers" (5th batalion, The Royal Regiment of Fusiliers ) te pripadnici OSRH bojne "Vukovi".

Vježba se održava drugu godinu zaredom u okviru bilateralne vojne suradnje. U vježbi su sudjelovala 52 hrvatska pripadnika i 114 pripadnika britanskih snaga. Nakon višednevne obuke i priprema, u noći 1. rujna održan je "završni napad" čime je vježba privedena kraju.

"Važna karakteristika ove vježbe je da se prilagođavamo i obučavamo u okolišu na koji nismo navikli, a ovaj hrvatski poligon je svakako takav prostor, raznolik i težak teren. Mi moramo svoju taktiku prilagoditi terenu, a u tome nam je pomoglo proučavanje hrvatskih snaga i njihove taktike, kao i njihovo prilagođavanje našoj taktici", kazao je direktor vježbe, bojnik Tony Hall pripadnik 5. bojne "Fusiliers". Također je istaknuo da je suradnja s hrvatskom vojskom izvanredna jer je doista omogućila sve što je bilo potrebno za izvršenje obuke. Naglasio je da će se ova suradnja zasigurno nastaviti i u budućnosti.



Priopćenja