Potpisan Sporazum o školovanju kadeta BiH na vojnim studijima u RH

Pomoćnica ministra za ljudske resurse Sunčana Vukelić i vojni izaslanik Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, brigadir Nikola Zekić, danas su, 1. rujna 2014. godine, u Zagrebu potpisali Sporazum o školovanju kadeta BiH na novim vojnim studijskim programima, Vojno inženjerstvo te Vojno vođenje i upravljanje, koji su pokrenuti u 2014./15. akademskoj godini.

"Naši novi studijski programi su dosta zahtjevni i vjerujemo da će to biti jedan od boljih programa. Cilj nam je svakako proširiti ovu suradnju sa zemljama u regiji. Naravno, prve rezultate novih programa imat ćemo nakon prve akademske godine", rekla je tom prigodom pomoćnica ministra Sunčana Vukelić.

Vojni izaslanik BiH u RH, brigadir Nikola Zekić rekao je kako u BiH ne postoji vojna akademija, te su stoga orijentirani na Hrvatsku koja je članica EU-a i NATO-a pa je ovakva vrsta suradnje za oružane snage BiH iznimno važna. Dodao je i da je u njegovoj zemlji proveden natječaj na kojem su odabrana dva najbolja kandidata za školovanje u Hrvatskoj, a  napomenuo je da se pripadnici snaga BiH također školuju i na drugim vojnim programima unutar OS RH.



Priopćenja