Oružanim snagama RH uručen Zlatni grb Grada Županje

U sklopu obilježavanja Dana grada Županje danas je, 28. kolovoza 2014., Oružanim snagama RH dodijeljen Zlatni grb Grada Županje za izniman doprinos u obrani od ovogodišnjih poplava.

U ime OS RH nagradu je preuzeo načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada.

General Lovrić zahvalio je na priznanju i kazao kako je to doista posebna čast. „Naš narod kaže da se u nevolji poznaju prijatelji, a ja vas uvjeravam da županjski kraj, kao i bilo koji dio naše domovine, uvijek može računati na hrvatsku vojsku. Mi ćemo uvijek biti uz vas kada bude trebalo“, istaknuo je načelnik i dodao da su Oružane snage RH svojim doprinosom pokazale spremnost za sve zadaće pa tako i one za pomoć civilnim institucijama.

U ovoj je prigodi ispred Zavičajnog muzeja „Stjepan Gruber“ u Županji održan Taktičko tehnički zbor OS RH na kojem je bila izložena tehnika i pješačko naoružanje OS RH. Posjetitelji su mogli razgledati tenk M-84, borbeno vozilo pješaštva BVP  M-80A i amfibiju te pješačko naoružanje i opremu pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a.

Po završetku svečanosti, general Lovrić u pratnji zapovjednika HKoV-a generala pukovnika Drage Repinca i zapovjednika ZOS-a brigadnog generala Ivana Jurića obišao je i Dom za djecu s posebnim potrebama „Zvjezdice“, na čijoj obnovi već mjesecima rade pripadnici OSRH.



Priopćenja