Najbolji dočasnici i vojnici HKoV-a za studeni i prosinac 2014. godine

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Mate Ostović u četvrtak, 15. siječnja 2015., primio je i proglasio najbolje dočasnike i vojnike HKoV-a za studeni i prosinac 2014. godine.

Najboljim vojnikom i dočasnikom u studenom 2014. godine proglašeni su razvodnik Filip Vugdelija i skupnik Mato Marjanović, a titulu najboljeg vojnika i dočasnika za prosinac 2014. dobili su pozornik Ivan Jaklelić i narednik Nemanja Uzelac.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Ostović istaknuo  je kako su dočasnici i vojnici  svojim primjerima pokazali visoku profesionalnost, predanost i odgovornost te im je uručio prigodne pohvale i nagrade.

Razvodnik Filip Vugdelija iz Gardijske motorizirane brigade uz profesionalne zadaće istaknuo se spasivši život unesrećenom u prometnoj nesreći.

Skupnik Mato Marjanović iz Pukovnije vojne policije istaknuo se na međunarodnoj vojnoj vježbi „PLATINUM WOLF 15“ koja je provedena od 16. do 29. studenoga 2014. u vojnoj bazi „Jug“ u Bujanovcu u Republici Srbiji, te je nagrađen potvrdnicom „KING OF THE RING“, koja se dodjeljuje najboljem sudioniku vježbe u prezentiranju znanja, sposobnosti, vještina i iskustva u bliskoj borbi.

Pozornik Ivan Jakelić iz Gardijske motorizirane brigade istaknuo se zbog angažmana u podizanju kvalitete uvjeta smještaja i rada pripadnika svoje postrojbe.

Narednik Nemanja Uzelac iz Gardijske oklopno-mehanizirane brigade istaknuo se
ulogom u pripremi i provedbi obučavanja pripadnika Gombr-e tijekom njihovih priprema za upućivanje u područje operacije u sklopu misije „Ressolute Support“.



Priopćenja