Povratak broda HRM-a "Vukovar" iz operacije Sea Guardian

Svečani doček 1. HRVCON-a Sea Guardian održat će se u ponedjeljak, 24. rujna 2018., na sidrištu vojarne "Admiral flote Sveto Letica-Barba"

Svečani doček broda Hrvatske ratne mornarice, raketne topovnjače "Vukovar" s posadom, koji je sudjelovao u sklopu 1. hrvatskog kontingenta u NATO operaciji potpore miru Sea Guardian u Sredozemlju, održat će se u ponedjeljak, 24. rujna 2018., na sidrištu vojarne "Admiral flote Sveto Letica-Barba", s početkom u 10 sati.

Priključivši se NATO snagama u Sredozemlju 1. HRVCON Sea Guardian provodio je neborbene zadaće s težištem na stvaranju cjelovite pomorske situacijske slike, a u cilju odvraćanja mogućih ugroza i osiguranja zajedničke sigurnosti na moru. Zapovjednik broda je poručnik bojnog broda Ante Uljević, dok je zapovjednik kontingenta kapetan korvete Nikola Bašić.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija za navedeni događaj pozivamo da dođu u ponedjeljak, 24. rujna 2018., na ulaz u vojarnu "Admiral flote Sveto Letica-Barba" kod kružnog toka, najkasnije do 9:15 sati te da svoj dolazak najave na e-mail msirisce@morh.hr, ponedjeljka, 24. rujna 2018., do 8.00 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, snimatelj, fotograf) i broj mobitela..

Osoba za kontakt je časnica za odnose s javnošću HRM-a, pukovnica Maja Siriščević, mob: 098/204-216.

Najave