Ministar obrane sastao se s predstavnicima sindikata

Ministar obrane Branko Vukelić primio je 25. siječnja predstavnike Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama te Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu.

Na prvom sastanku održanom na početku mandata, ministar Vukelić upoznao se s čelnicima triju sindikata te je obostrano izražena želja za nastavkom suradnje, a razgovaralo se i o pojedinim pitanjima za koja su naznačena i određena riješenja.

Tako je na kraju konstruktivnog sastanka ministar Vukelić najavio izdvajanje Zrakoplovno-tehničkog zavoda iz obrambenog sustava, ističući prednost njihovog rada na tržišnoj osnovi, čime bi se, kako je obostrano zaključeno, ujedno omogućilo zapošljavanje novih djelatnika. Najavljeno je i osiguravanje materijalno-tehničkih uvjeta potrebnih za dovršetak procesa izdvajanja pojedinih dijelova sustava koji ulaze u sastav „Pletera“, kao i zajednički rad na donošenju odluke o poticajnim otpremninama, što je ministar Vukelić ocijenio kao dobar model koji se već primjenjivao u procesu izdvajanja osoblja.

Ministar obrane ukratko se osvrnuo i na dosadašnji tijek preustroja, zaključivši da je taj proces u obrambenom sustavu kvalitetno proveden, te je najavio nastavak reformi, ističući da se u narednom periodu među ostalim planira podići kvaliteta uvjeta života i rada ljudi u sustavu. Sindikalni predstavnici pozdravili su inicijativu ministra Vukelića u pogledu zajedničkog rješavanja određenih pitanja vezanih uz obrambeni sustav te je na kraju dogovoren nastavak intenzivne suradnje, koja bi se trebala odvijati kroz redovite sastanke s ministrom obrane i njegovim suradnicima.Priopćenja