Predsjednica RH u radnom posjetu MORH-u i Glavnom stožeru OS RH

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović boravila je danas, u petak, 3. srpnja 2015., u radnom posjetu Ministarstvu obrane RH i Glavnom stožeru OS RH, gdje se sastala s ministrom obrane Antom Kotromanovićem i načelnikom Glavnog stožera OS RH generalom zbora Dragom Lovrićem.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim pitanjima funkcioniranja i razvoja obrambenog sustava RH.

Tijekom posjeta, Predsjednica RH posjetila je i Zapovjedno-operativno središte Glavnog stožera OS RH, gdje se sastala s najvišim vojnim dužnosnicima Glavnog stožera i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Na sastanku je prezentiran ustroj, postignuća Glavnog stožera i Oružanih snaga RH i najvažnije zadaće u narednom razdoblju. Također, prezentirana su postignuća i doprinos OS RH sustavu kolektivne sigurnosti kroz sudjelovanje u operacijama potpore miru, sudjelovanje u snagama odgovora EU i NATO-a i provedbi međunarodnih vježbi. Isto tako, razgovaralo se o postignućima u procesu transformacije, modernizacije i opremanju Oružanih snaga, poboljšanju sustava personalnog upravljanja uvođenjem transparentnih procesa i novom modelu školovanja za potrebe obrambenog sustava.

Istaknuto je kako Oružane snage RH pružaju značajnu potporu strukturama civilnog društva, prvenstveno kroz pružanje potpore u medicinskom prevoženju, protupožarnoj zaštiti te u traganju i spašavanju.

Na kraju posjeta, Predsjednica RH obišla je i radne prostore Glavnog stožera OS RH upoznavši se s uvjetima života i rada njegovih pripadnika.



Priopćenja