Ministar Krstičević primio general-bojnika Scotta A. Howella

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sa suradnicima sastao se danas, u ponedjeljak, 13. ožujka 2017., u Ministarstvu obrane RH sa zapovjednikom NATO specijalnih snaga u misiji "Resolute Support" u Afganistanu, general-bojnikom Scottom A. Howellom u sklopu njegovog posjeta Republici Hrvatskoj i Oružanim snagama RH.

Na sastanku se razgovaralo o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu, pri čemu je istaknuto kako je Hrvatska čvrsto predana daljnjem angažmanu u misiji Resolute Support, odnosno  daljnjem obučavanju afganistanskih snaga za borbu protiv svih izazova s kojima se suočavaju, kako bi mogli preuzeti potpunu odgovornost za sigurnost Afganistana. Ministar Krstičević pri tom je naglasio da je Hrvatska prisutna u misijama NATO-a u toj zemlji više od jednog desetljeća te da je od početka angažmana do danas tamo sudjelovalo više od 4700 pripadnika Oružanih snaga RH.

"Kao što znate, bio sam u Afganistanu u prosincu prošle godine i bilo je jako dobro vidjeti dobru izvedbu i postignuća koje su ostvarili pripadnici naših snaga pri obuci Afganistanaca" zaključio je ministar Krstičević te izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom u Ministarstvu obrane RH.
 
U sklopu posjeta Republici Hrvatskoj, zapovjednika NATO specijalnih snaga u misiji "Resolute Support" u Afganistanu general-bojnika Scotta A. Howella primio je tijekom dana i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov.



Priopćenja