Završen ciklus uvježbavanja avionima MiG-21 na području Zadra

Piloti Eskadrile borbenih aviona (EBA) 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) završili su danas, u petak  28. listopada 2016. ciklus uvježbavanja avionima MiG-21 na području Zadra i Dalmacije.

Riječ je provedbi bojevih gađanja na ciljeve u zraku, što je ujedno bio i glavni obučni događaj HRZ i PZO-a u ovoj godini.
Bojeva gađanja na metu vučenu MiG-om 21 (tzv. “avionom remorkerom”)   provodila su se na širem područjuzračnog prostora poligona"Dugi otok" kod Zadra, a organizirana su kao dio redovitih uvježbavanja pilota MiG-ova.

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona, pukovnik Željko Ninić izrazio je zadovoljstvo uspješnom provedenom zadaćom i rezulatima bojevih gađanja.

"Uz vrlo kvalitetne pripreme piloti su pokazali visoku razinu obučenosti i spremnosti za bojna djelovanja na ciljeve u zraku. Ovo je, naravno, za svakog borbenog pilota vrhunac obučenosti i potvrda spremnosti za temeljnu misiju Eskadrile borbenih aviona, a to je zaštita zračnog prostora RH, naglasio je pukovnik Ninić.



Priopćenja