Ministar obrane posjetio skladište u Doljanima

Izaslanstvo Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga  RH na čelu sa ministrom obrane Antom Kotromanovićem i zamjenikom načelnika GS OS RH kontraadmiralom Antom Urlićem danas je, 15. veljače 2013. posjetilo grad Daruvar i vojno skladišni kompleks "Hrvatski ždral" u Doljanima.

Na sastanku sa daruvarskim gradonačelnikom Daliborom Rohlikom i suradnicima razgovaralo se o  projektu gradnje ukupno sedam novih objekata u sklopu kompleksa u Doljanima. Nakon sastanka izaslanstva su upalila svijeće na Spomeniku braniteljima grada Daruvara.

Po obilasku nekoliko objekata vojno skladišnog kompleksa "Hrvatski ždral", u pratnji zapovjednika ZzP-a general bojnika Mate Ostovića, izaslanstvima su prezentirani projekti izgradnje novih skladišta UbS-a za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske.

"Nova će skladišta biti kvalitetnija i podići će sigurnost građana“ rekao je u izjavi za medije ministar Kotromanović. „Skladišta će biti potpuno u skladu s NATO standardima, sigurna i autonomna", dodao je ministar najavivši da će izgradnja početi tijekom ove godine nakon što budu ispunjeni svi preduvjeti. Dio je to od planiranog projekta izgradnje ukupno sedam novih ukopanih građevina u sklopu vojno skladišnog kompleksa "Hrvatski Ždral" Doljani te trinaest novih skladišnih ukopanih građevina u sklopu vojnog vježbališta "Eugen Kvaternik" Slunj. Izgradnja svih planiranih objekata planirana je višegodišnjim financiranjem kroz idućih šest do sedam godina, a procjena konačnih troškova gradnje i opremanja je u tijeku.

Ministar Kotromanović je rekao da MORH podupire projekt lokalne samouprave kojim će mjesto Doljani biti priključeno na vodovodnu mrežu.



Priopćenja