Potpisani Ugovori o nabavi vojne opreme za OS RH

Ministar obrane Ante Kotromanović je danas, u petak 17. siječnja 2014., s predstavnicima hrvatskih proizvođača odjeće i obuće potpisao 14 ugovora o nabavi vojne opreme za potrebe Oružanih snaga RH.

Vrijednost potpisanih ugovora je 66 milijuna kuna, i temeljem njega će 21 tvrtka koja je pobijedila na javnom natječaju za potrebe OS RH proizvesti 175.934 odjevna predmeta, 13.735 pari vojničkih čizama, 500 kaciga, 1585 pušaka VHS-D1 i VHS-K1 te 1125 komada opreme za puške.

Potpisivanju Ugovora u administrativnom središtu MORH-a nazočili su načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Drago Lovrić, pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse, Viktor Koprivnjak te brojni predstavnici hrvatskih tvrtki.

Ugovore s MORH-om u ime Zajednice ponuditelja, a vezano za nabavu borbenih odora, obuće, kaciga i jurišnih puški za pripadnike OS RH potpisali su predstavnici tvrtki "Borovo d.d.", "Inkop obuća d.o.o." i "Jelen d.o.o." "Kroko d.o.o.", "Čateks d.d.", "Šešir d.o.o.", "URIHO", "Varteks d.o.o.", "Hemco d.o.o.", "Krojostil d.o.o.", "Jadran d.d.", "Galeb d.d.", "Skriplet d.o.o.", "HS produkt d.o.o.", "Šestan Busch d.o.o.", "Odjeća d.o.o." i "Mako d.o.o.".

Ministar Ante Kotromanović je nakon potpisivanja ugovora istaknuo iznimno zadovoljstvo ovakvom suradnjom i činjenicom da je hrvatski vojnik u potpunosti opremljen kvalitetnim hrvatskim proizvodima. "Hrvatski proizvođači proizvode dobre proizvode koji su usklađeni sa standardima NATO-a, a ovi ugovori su primjer suradnje u kojoj MORH promovira hrvatske tvrtke i pomaže im da se održe i prežive", rekao je ministar Kotromanović.

Načelnik GS OS RH, general zbora Drago Lovrić naglasio je zadovoljstvo što su ugovori potpisani već u siječnju čime se omogućava da vojska na vrijeme dobije sve što joj je potrebno i najavio je kako će, u ovom procesu, oružane snage zajedno s proizvođačima zajednički raditi na unaprjeđenju vojne opreme.

U ime proizvođača opreme prisutnima se obratio Žarko Popović iz tvrtke "Kroko" koji je istaknuo zadovoljstvo ovim modelom suradnje i zahvalio MORH-u što je omogućio proizvođačima da pokažu svoje kvalitete, dok je predstavnik tvrtke "Šestan Busch", Alojzije Šestan, naglasio kako je potpisivanje ovog ugovora dokaz namjera i stvarnih napora MORH-a da potpomaže i jača hrvatsku industriju. 



Priopćenja