Predsjednik RH čestitao Novu godinu pripadnicima OS RH u misijama

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović danas 1. siječnja čestitao je video-linkom iz Zapovjedno-operativnog središta GS OS RH Novu 2014. godinu pripadnicima OS RH koji se nalaze u međunarodnim operacijama ISAF u Afganistanu i KFOR na Kosovu.

Čestitke su im uputili i ministar obrane Ante Kotromanović i načelnik GS OS RH general zbora Drago Lovrić.

„I ove godine smo imali čast i zadovoljstvo neposredno komunicirati s vojnicima u međunarodnim misijama u Afganistanu i na Kosovu.“ kazao je Predsjednik Republike te napomenuo kako nije bilo nikakvih izvanrednih događanja, da je stanje redovito te da uspješno izvršavaju sve zadaće. „Poželjeli smo im da dobro obavljaju zadaće i da se sretno vrate. U slavljeničkom su raspoloženju, ali i obavljaju sve one dužnosti za koje nema odmora i pauze.“, istaknuo je Josipović.

Ministar Kotromanović je istaknuo kako je čestitanje nove godine pripadnicima OS RH u međunarodnim operacijama tradicionalno. Napomenuo je kako MORH i OSRH u ovoj godini očekuje mnogo obveza i poslova. Nastavit će se s  modernizacijom velikih sustava i reformama u MORH-u  i OSRH, a najavio je između ostalih i reformu logističkog sustava. „Napravljeni su konkretni planovi za 2014. godinu i znamo što nam je činiti.“, zaključio je Kotromanović.

Poželjevši svima sve najbolje u ovoj godini general Lovrić je istaknuo da hrvatski vojnici profesionalno i odgovorno  izvršavaju svoje zadaće u zemlji i međunarodnim operacijama potpore miru NATO-a, EU-a i UN-a  u kojima sudjeluju.

Čestitkama su se pridružili i savjetnik Predsjednika Republike za obranu Zlatko Gareljić, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra i zapovjednik Zapovjedno operativnog središta GS OSRH-a brigadni general Ivan Jurić.



Priopćenja