Ministar Kotromanović uručio zahvalnicu pk Philipu Osmentu

Ministar obrane RH Ante Kotromanović uručio je danas, 29. travnja 2014. u Ministarstvu obrane zahvalnicu bivšem vojnom izaslaniku Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u RH, pukovniku Philipu Osmentu za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju bilateralne obrambene suradnje između Republike Hrvatske i Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske tijekom mandata od 2010. do 2013. godine.


Pukovnik Osment je tijekom svog trogodišnjeg mandata u Republici Hrvatskoj svojim radom, zalaganjem i inicijativom, uz znatan utjecaj na razvoj bilateralne obrambene suradnje između naših dvaju ministarstava, pridonio i jačanju savezništva i izgradnji povjerenja dviju država.

Ministar Kotromanović tom je prilikom istaknuo da je obrambena suradnja dviju država tijekom mandata pk Osmenta dosegnula značajan zamah, pritom spomenuvši suradnju dviju mornarica te obuku mornaričkih časnika i dočasnika, kao i uspješno započetu zajedničku obuku hrvatske i britanske kopnene vojske.  Također, podsjetio je na prošlogodišnju uspješno planiranu i provedenu obuku „SAVA STAR 2013“, koja je ujedno bila i prva zajednička obuka britanskih i hrvatskih vojnika na teritoriju Republike Hrvatske.

Ministar je na kraju dodao kako ova zahvalnica predstavlja priznanje sveukupnom angažmanu te uloženim naporima i predanom radu tijekom mandata pukovnika Osmenta u Republici Hrvatskoj, te mu poželio uspjeh u budućem profesionalnom radu i osobnom životu.



Priopćenja