Posjet generala Lovrića Oružanim snagama Austrije

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić boravio je 15. i 16. travnja 2014. u službenom posjetu Oružanim snagama Republike Austrije.

Tijekom boravka u Austriji general Lovrić se sastao s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Austrije generalom zbora Othmarom Commendom, s kojim je razgovarao o razvoju bilateralne suradnje između oružanih snaga dviju zemalja.

Tijekom službenih razgovora razmijenjena su mišljenja o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciji u Europi i svijetu te operacijama potpore miru u kojima sudjeluju obje zemlje. Jedna od tema razgovora bila je i razvoj Zajedničke sigurnosno-obrambene politike EU (CSDP). Načelnicu su razmijenili mišljenja i o mogućnostima suradnje oružanih snaga u području zaštite od katastrofa.

Drugog dana službenog posjeta Oružanim snagama Austrije, u četvrtak, 16. travnja 2014., general Lovrić je posjetio Wiener Neustadt u kojem je smještena Postrojba za specijalne operacije (Jagdkommando) i Terezijanska vojna akademija.

U izaslanstvu Oružanih snaga su, uz generala Lovrića, bili i ravnatelj HVU "Petar Zrinski", general pukovnik Slavko Barić, zamjenik načelnika Uprave za planiranje GS OS RH, brigadir Darko Bijuklić, vojni izaslanik u Republici Austriji brigadir Vilko Klasan, te pobočnik načelnika GS OS RH, pukovnik Emilio Turina.



Priopćenja