Biennale mozaika Rijeka u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u petak 7. lipnja 2013. godine s početkom u 19 sati biti će otvoren drugi po redu Biennale mozaika Rijeka na kojem će 43 autora iz cijele Hrvatske izložiti svoje radove na temu mozaika.

Radi se o nastavku istoimenog projekta iz 2011. godine koji se održava u organizaciji udruge A.na.nas.  a koji je osmišljen u cilju popularizacije mozaika odnosno kako bi se tehnika mozaika približila široj javnosti. Izloženo će biti 65 radova koje je na raspisanom natječaju od pristiglih više od 170 radova odabrao stručni žiri, a koji uz klasičnu formu mozaika, prikazuju i mozaike viđene kroz druge medije (slikarstvo, skulptura, video, instalacija, fotografija, kolaž). Organizator izložbe je Matko Kezele, dipl. mozaicist. Ovogodišnji Biennale osim riječke publike, ima priliku vidjeti i publika u Splitu, Zagrebu i Puli.

Izložba je otvorena za posjetitelje do 21. lipnja 2013. godine a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave