Natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH

Završni dio natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH "Prvi za Hrvatsku 13" koje se provodi na području vojarne "Drgomalj" Delnice, grada Delnica i općine Lokve održat će se u petak, 17. svibnja 2013. godine.

U ovogodišnjem natjecanju sudjeluje 109 natjecatelja, pripadnika OS RH i MUP-a RH koji će posljednjeg dana natjecanja nastojati u što kraćem vremenskom roku proći zadanu stazu od preko 30 kilometara. Kretanjem po zadanoj stazi natjecatelji će na osam radnih točaka obavljati propisane zadaće, između ostalog sklapanje naoružanja, gađanje vježbovnom ručnom bombom, prenošenje ranjenika i dr.

Predstavnicima medija bit će omogućeno praćenje natjecanja u petak, 17. svibnja od 10,30 sati kada će moći pratiti aktivnosti na nekoliko radnih točaka, sam završetak natjecanja i doček prvog natjecatelja u cilju kao i proglašenje pobjednika, koje se očekuje iza 14,00 sati.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da dođu u petak, 17. svibnja 2013. godine najkasnije do 9,45 sati u vojarnu "Drgomalj" u Delnicama (na prijavnicu broj 2.), te da svoj dolazak, zbog potreba organizacije prijevoza po radnim točkama, najave na infor@morh.hr najkasnije do 16,00 sati u četvrtak, 16. svibnja 2013. Parking za novinare osiguran je u vojarni.

Osoba za kontakt je časnik za odnose s javnošću Bojne za specijalna djelovanja, satnik Klaudio Simonović, mob. 091/896-7910.



Najave