Izložba "Romi svijeta kroz fotografiju" u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u ponedjeljak, 6. svibnja 2013. godine s početkom u 17 sati biti će otvorena izložba fotografija "Romi svijeta kroz fotografiju" povodom obilježavanja romskog blagdana Đurđevdana.

Autor koncepcije i postava izložbe je Ivan Rumbak dipl. iur. dugogodišnji romski aktivist i poznati pisac romskog porijekla.

Izložba «Romi svijeta kroz fotografiju» tematizira život pripadnika romske nacionalne manjine iz cijeloga svijeta i različitih romskih plemena u njihovom stalnom i stvarnom životnom okruženju. Na izložbi će biti prikazano 250 fotografija snažnih autorskih izričaja, a najbrojnije su fotografije gdje su ljudi središnji motiv. Fotografije prikazuju načina života Roma kroz povijest pa sve do današnjih dana, a predstavljaju izbor iz bogate foto arhive glavnog urednika izložbe koji niz godina radi na dokumentiranju i očuvanju romske kulturne baštine.

Izložba je otvorena za posjetitelje od do 22.svibnja 2013. godine a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije "Zvonimir" od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.





Najave