Izložba karikatura u galariji MORH-a

U galeriji MORH-a "Zvonimir" u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 4. studenog 2014. godine s početkom u 18 sati, biti će otvorena izložba karikatura članova Hrvatskog društva karikaturista.

Izloženo će biti oko 130 radova, od 55 autora među kojima su Oto Reisinger, Srećko Puntarić, Petar Pismestrović, Nik Titanik, Nikola Listeš, Miroslav Gerenčer i Žarko Luetić. 

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine i okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem razmjene informacija i iskustava, te promicanja karikature u Hrvatskoj, kao i promicanja hrvatske karikature u svijetu.

Sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature hrvatski autori su osvojili niz značajnih nagrada i priznanja, te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature. Najveći uspjeh ove godine je prvo mjesto Žarka Luetića na prestižnom festivalu karikature World Press Cartoon u Portugalu.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje od 4. do 14. studenog 2014. godine, a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati. Ulaz je slobodan.



Najave